ARENA KRAJOBRAZU NA TARGACH GARDENIA 2020 W POZNANIU

Organizatorem ARENY KRAJOBRAZU jest Fundacja Fractal.  Fundacja zajmuje się projektami edukacyjnymi głównie z obszaru ochrony dziedzictwa kulturalnego i naturalnego. Jest organizatorem m.in. projektów Weekend Otwartych Ogrodów czy też  Zielony Fyrtel, które popularyzują nie tylko troskę o środowisko naturalne, ale także łączą wrażliwość na naturę z budowaniem trwałych relacji społecznych.

Partnerem ARENY KRAJOBRAZU są Międzynarodowe Targi Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu GARDENIA organizowane przez Grupę MTP na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
To największe w Polsce targi dla tej branży, na których prezentują się producenci roślin, nasion, podłoży, chemii ogrodowej, narzędzi, sprzętu ogrodniczego, akcesoriów do nawadniania czy elementów małej architektury ogrodowej.

NAJLEPSI ARCHITEKCI KRAJOBRAZU Z EUROPY I AZJI
NA ARENIE KRAJOBRAZU W POZNANIU

Chris Beardshaw, Jo Thompson, Taina Suonio oraz Hexian Jin –
jedni z najlepszych na świecie architekci krajobrazu i eksperci –
to niekwestionowane gwiazdy wydarzenia pod nazwą ARENA KRAJOBRAZU
Premierowa edycja ARENY KRAJOBRAZU odbędzie się już 13 i 14 lutego przyszłego roku . Będzie to okazja, by spotkać w jednym miejscu wybitnych projektantów, architektów krajobrazu z Polski i zagranicy. Na wydarzenie złożą się prezentacje, prelekcje, pokazy i warsztaty prowadzone na kilku scenach w pawilonie będącym częścią Międzynarodowych Targów Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu GARDENIA 2020 na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Wydarzenie skierowane jest do architektów krajobrazu, przedstawicieli branży ogrodniczej oraz do tych profesjonalistów, którzy specjalizują się w zakładaniu i pielęgnacji terenów zieleni.