WYDARZENIA OGRODNICZE
Doświadczenie zdobyte podczas długoletniej współpracy z Royal Horticultural Society, National Trust oraz National Garden Scheme zaowocowały uruchomieniem projektu Weekend Otwartych Ogrodów w Poznaniu.
EDUKACJA I WSPARCIE
W przygotowaniu są projkety z zakresu ochrony dziedzictwa historycznego i kulturalnego oraz tworzeniu relacji międzypokoleniowych. Obejmujące edukację i pomoc osobom starszym.
PROSTE RADY
Pod tym znakiem firmowym kryje się świat fotografii i filmu. Warsztaty, prezentacje i fotograficzne podróże to obszar, który od lat Tomek Ciesielski łączy z pasją do ogrodnictwa i architektury krajobrazu.

NASZA DZIAŁALNOŚĆ

Fundacja FRACTAL jest nową instytucją powołaną w 2018 roku. Fundator, Tomek Ciesielski, od ponad 12 lat współpracuje z organizacjami pozarządowymi w Europie. Zdobyte doświadczenie chce wykorzystać w działalności fundacji.

WYDARZENIA SPOŁECZNE

Organizowanie wydarzeń, które angażują różne grupy społeczne pod względem wieku i potrzeb, to podstawa, na której budowane są nasze projekty. Inspirowanie do wymiany doświadczeń i wiedzy, jak wynika z naszych doświadczeń, staje się przyczynkiem do tworzenia nowych relacji w społecznościach lokalnych.

EDUKACJA

Traktujemy ją priorytetowo. Organizowane warsztatów i szkoleń pomyślane jest tak aby angażować różne grupy wiekowe. Programy fundacji z założenia mają być projektami cyklicznymi. Celem jest konsekwentne kierowanie ich do różnych grup wiekowych zaś wymiana doświadczeń oraz pomoc skierowana do osób starszych jest priorytetem naszej działalności.

ŚRODOWISKO NATURALNE
Osobiste i profesjonalne doświadczenia w obszarze środowiska naturalnego, kreowanego przez człowieka w miastach stały się podstawą, która zainspirowała fundatora do powołania Fundacji FRACTAL. Jesteśmy przekonani, że ochrona środowiska i piecza nad miejską zielenią publiczną i prywatną stanowią wyzwanie dla dynamicznie rozwijających się aglomeracji miejskich.
FOTOGRAFIA I FILM
Zawsze bliski fundatorowi obszar kultury, związany z fotografią i filmem, wpleciony w zagadnienia środowiska naturalnego i historii regionu stanowi inspirację do tworzenia projektów społecznych, w których przenikają się różne warstwy zainteresowań i aktywności lokalnych społeczności.

Wesprzyj Fundację FRACTAL

Zapraszamy do wsparcia projektów realizowanych przez fundację darowizną. Jeśli chciałbyś wesprzeć naszą działalność w inny sposób, skontaktuj się z nami: biuro@fundacjafractal.pl

Co mówią o fundacji:

Uczestnicy o naszych wydarzeniach:

Warsztaty fotograficzne organizowane przez fundacje, to prawdziwa gratka. Profesjonalizm, bardzo dobra organizacja i możliwość przebywania w Wojsławicach gdy są już zamknięte dla gości, to najważniejsze zalety tych warsztatów fotograficznych.
Monika

Weekend Otwartych Ogrodów pozwolił mi poznać ludzi o podobnych do mojej pasji. Dzięki temu w moim ogrodzie pojawiło się sporo nowych roślin, którymi wymieniłam się z innymi uczestnikami tego wydarzenia.

Katarzyna
Warsztaty fotograficzne w Kutnie podczas Święta Róży były świetną inspiracją dla amatora. Dzięki przejrzyście przekazanym informacjom uporządkowałem sobie moją wiedzę. Teraz z większą łatwością realizuję swoje fotograficzne pomysły.
Mariusz

Masz pomysł ? Chciałbyś z nami współpracować ? Napisz >>>

Aktualności

Tutaj znajdziesz informacje dotyczące realizacji naszych projektów. Zapraszamy też na nasz FACEBOOK oraz INSTAGRAM